RADIOTEATERN ALADDIN

Rulla ner och klicka på olika kapitel eller lyssna på hela föreställningen!

Kapitel 1
I första kapitlet får du träffa Aladdin och hans mor och far. Aladdins mor och far är trötta på att Aladdin bara är hemma och latar sig. De tycker att det är dags att skaffa sig ett jobb.
Kapitel 2
I Kapitel 2 träffar Aladdin trollkarlen och hans assistent. Trollkarlen säger att han är hans farbror. Trollkarlen erbjuder Aladdin ett jobb.
Kapitel 3
I Kapitel 3 kommer Aladdin hem igen och berättar att han fått ett jobb av en trollkarl. Aladdins mor litar inte på trollkarlen och vill att Aladdin är försiktig.
Kapitel 4
I kapitel 4 går Aladdin tillsammans med trollkarlen och hans assistent till en gammal sten utanför staden. Trollkarlen kastar en magisk formel som får stenen att öppna sig. Trollkarlen berättar för Aladdin att han måste gå ner och hämta upp en skatt.
Kapitel 5
I kapitel 5 går Aladdin ner och hamnar i en stor grotta. Aladdin hittar en lampa och putsar den. En stor blå Ande kommer fram. Anden berättar att trollkarlen försöker lura Aladdin. Anden säger också att Aladdin kan önska sig tre önskningar.
Kapitel 6
I kapitel 6 kommer Aladdin hem med sin lampa. Aladdins mor och far är inte nöjda. De tycker att han nu ska skaffa sig en fru. Aladdin tycker att det låter som en bra ide och önskar sig sin andra önskan.
Kapitel 7
I kaptel 7 så försöker Vesiren gifta bort sin son med Jasmine. Men Sultanen har plötsligt ändrat sig. Sultanen vill att Aladdin ska gifta sig med henne istället. Vesirens son är inte heller intresserad av att gifta sig, han vill ha mat.
Kapital 8
I kapitel 8 är Jasmine arg. Hon tänker inte bli bortgift med någon. Jasmine kommer bestämma själv. Det spelar ingen roll vad hennes far Sultanen säger.
Kapitel 9
I Kapitel 9 träffar Aladdin sin Jasmine för första gången. De lär känna varandra och kollar ifall de passar ihop.
Kapitel 10
I Kapitel 10 står trollkarlen och assistenten vid stenen igen. Jasmines mor kommer förbi och bjuder in dem till bröllopet. Jasmine och Aladdin ska gifta sig. Trollkarlen förstår att han blivit lurad. Trollkarlen tänker hämnas.
Kapitel 11
I kapitel 11 samlas alla till en stor bröllopsfest. Musiken sätter igång och alla går upp för att dansa. Jasmine och Aladdin dansar i mitten. Alla ropar och önskar dem kärlek.
Kapitel 12
I kapitel 12 ska Aladdin och Jasmine gifta sig. Prästen frågar dem ifall de verkligen vill gifta sig när Trollkarlen och assistenten dyker upp och hypnotiserar alla. Aladdin kastar sig över lampan och Anden dyker upp. Anden trollar fram en flygande matta och Aladdin och Jasmine flyger iväg.
Hela föreställningen
Pralinteatern
Kontakt
Back to Top